3Világörökségi Bormúzeum


Cím: 3910 Tokaj, Serház út 55.
Tel.: + 36 47 552 050
Email: info ' kukac ' bormuzeum.eu
Web: www.bormuzeum.eu
Nyitvatartás: okt.1.-május 31.: K-V: 9:00-17:00 kasszazárás: 16:30 / jún.1-szept.30.: K-V: 10:00-18:00 kasszazárás: 17:30

A Világörökségi Bormúzeum a világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik a kor igényeinek megfelelően. A Tokajba érkező turisták Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek.

A Tokaj-Hegyaljai borvidéket interaktív tárlatok mutatják be, a látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy autóval úgy barangolhatják be a térséget, hogy közben ki sem lépnek az épületből.

A főszerepet persze A TOKAJI kapja. A világszerte ismert borról és az ahhoz kapcsolódó munkáról és hagyományokról szinte mindent megtudhatnak a múzeum vendégei. A tárlatok könnyeden mutatják be mindezt a technika és a digitális lehetőségek segítségével.

A Világörökségi Bormúzeumban azok sem fognak unatkozni, akik a hagyományos kiállításokat keresik. A Tokaji Múzeum gyűjteményének egy része, benne eddig be nem mutatott leletekkel is helyet kap a háromszintes épületben.

Tokaj város sokszínű kulturális életének sarokköve a Tokaji Múzeum. A Világörökségi Bormúzeummal kiegészülve pedig egyedülálló látványosság. Jöjjenek hát és fedezzék fel a „Királyok borának”, Hegyalja fővárosának történelmét őrző intézményt!

Események ezen a helyen:

Kiállítás:

3910 Tokaj, Serház út 55.