1IH Rendezvényközpont


Cím: 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.
Tel.: + 36 62 423 638
Email: szervezes ' kukac ' ihrk.hu, jegyinfo ' kukac ' ihrk.hu, titkarsag ' kukac ' ihrk.hu
Web: www.ihrendezvenykozpont.hu
Nyitvatartás: Jegypénztár: Hétfőtől-péntekig: 8.00-20.00-ig Szombat: 10.00 - 18.00 (rendezvénynapokon nyitva a rendezvények kezdéséig) / Vasárnap: zárva (rendezvénynapokon nyitva kezdés előtt 2 órával a rendezvény kezdéséig)

2008. szeptemberében nyitotta meg kapuit a teljesen felújított IH Rendezvényközpont. A volt  Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával hamarosan a szegediek közkedvelt találkozóhelyévé vált.

A Szegedi Ifjúsági Ház a hetvenes években épült a korra jellemző építészeti megjelenéssel. Az épület akkori ünnepélyes megnyitója 1979. március 21-én volt.

Az  IH Rendezvényközpont  2008. februárjában vette fel az új nevet,  mely utal a régi névre,  de már továbbmutat a szórakoztató központ funkcióinak bővülésére is. A kulturális programokon kívül helyet kapnak itt szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák és bálak is.

Az épület külső homlokzata hatalmas üvegfelületet kapott tágítva és természetes fénnyel megvilágítva ezzel a belső földszinti és emeleti tereket. Az épületen körbefutó “palást” különösen este nyújt izgalmas látványt, hiszen a burkolat mögött 450 színes ledlámpa bújik meg. Amikor az épületben rendezvény van, kigyúlnak a fények, ezzel köszöntjük a hozzánk látogatókat.

Az épületbe lépve az előcsarnokba érünk, ahol egy hangulatos kávézó, az egész nap nyitva tartó IH Café várja a vendégeket. Egy kisszínpad is helyet kapott itt, ahol rendszeresen  koncertek, táncházak, felolvasóestek kerülnek megrendezésre.

A földszinten három modern stílusú különterem várja a vendégeket. A Maros teremben 50, a Tisza teremben 80, és a Szeged teremben 100 fő fér el. Kialakításra került egy kisebb VIP tárgyaló is, amely a 6-8 fős megbeszélések ideális színhelye.

A lift beépítésével megtörtént az akadálymentesítés, így a rendezvényekre érkező mozgáskorlátozottak gond nélkül fel tudnak jutni az emeletre.

Az emeleten található a Nagyterem, mely befogadóképessége 600 fő. A Nagyterem egy mobil fallal kettéválasztható. Ebben az esetben 400 férőhelyessé válik a terem. Megerősített hangszigetelés gondoskodik arról, hogy a környékbeliek nyugalmát ne zavarják az itteni rendezvények. A Tisza felé néző ablakok  biztosítják a terem természetes megvilágítását. A  beépített 10×8 m-s színpad kiválóan alkalmas koncertekre, színházi előadásokra. A konferenciák igényeihez igazodik a mennyezetre erősített (5,5 x 3,1 m ) motoros vetítővászon és a nagy fényerősségű projektor.

A fény-, hang- és színpadtechnika kialakítása során modern eszközök kerültek beépítésre. A színpadhoz közvetlenül kapcsolódik a zongoratároló, ahol a saját Petrof versenyzongora kap helyet, mely így gyorsan, fáradság nélkül a színpadra állítható. A két művészöltöző a fellépők kényelmét szolgálja – kényelmes, tágas, modern, barátságos.

A Nagyterem mellett közvetlenül büfé került kialakításra, ami a rendezvényekhez kapcsolódó vendéglátást segíti. Itt található a tálaló- és melegentartó konyha, különböző kiszolgáló helyiségek, raktárak.

Események ezen a helyen:

Zene:

márc. 1. 20:00 | Pély Barna szólókoncert
márc. 17. 11:00 | Halász Judit gyermekkoncertje
márc. 17. 16:00 | Halász Judit gyermekkoncertje
ápr. 17. 19:00 | Dollár Boys koncert

Előadás - Beszélgetés:

6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.