17Acetánia – Ecetmúzeum


Cím: 3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali u. 22.
Tel.: + 36 30 652 0654
Email: info ' kukac ' borecet.hu
Web: borecet.hu
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek 08:00 – 16:00, Egyéb időpontban: egyeztetés alapján

Az Acetánia Ecetmúzeumot a Bor és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete alapította azzal a céllal, hogy a hazai bor és gyümölcsecet múlt században megszakadt hagyományának értékeit visszahozza a jelenbe, bemutatva ezt az ősi mesterséget, annak eredetét, tudományos és kultúrális hátterét, és nem utolsó sorban termékeinek színes palettáját.

A múzeumban a múlt találkozik a jelennel, átívelve a borecet hagyományának tetszhalott évein. Látogatóink számára a legújabb technika segít betekintést nyújtani a borecet gazdag történetébe, előállításának izgalmas módszereibe. Közben bemutatja az ecetalapanyagok sokszínüségét, alkalmazási lehetőségeinek gazdagságát, sőt, ezen felül vendégeink még meg is ízlelhetik a temérdek különleges gyümölcs és borecet felejthetetlen élményt nyújtó aromáját.

Múzeumunk a bodrogkeresztúri Borecet Művek pincéjében kapott helyet, és egyedi atmoszférája mellett nem csupán gasztronómiai műveltségünk szélesítéséhez járul hozzá, hanem maradandó ízélményt is nyújt a Tokaj Hegyaljai települések látogatói számára, teljesebb képet adva a táj öröksége iránt érdeklődőknek.

 

Események ezen a helyen:

Nincs kép | kulturpontok.hu
3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali u. 22.