2017. november 23. 19:00 - 19:55 | Bethlen Téri Színház
Tánc

Táncoló gondolatok – a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium előadása (Sissi Őszi Tánchét programja)

A Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékeinek lehetősége adódott bemutatkozni Budapesten.  A Közép Európa Táncszínház ezúton vendégül látja az iskolánkat és lehetőséget ad ahhoz, hogy színpadra vigyük azokat a produkciókat, szólókat, duókat, nagyobb darabokat, melyekkel a hazai és nemzetközi versenyeken, valamint különböző előadásokon a növendékeink nagy sikerrel szerepelnek. 50 percben a gyerekek egy fajta tánckaleidoszkópot mutatnak be klasszikus balett, neoklasszikus és kortárs-modern tánc darabokból. A darabok között szerepelnek olyanok, melyeket az iskola balettmesterei és vendég koreográfusok koreografáltak, de szerepel közöttük növendékeink által készített önálló koreográfia is. A Tánctagozatunk igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy a növendékeink profi színpadi jelenléttel találkozhassanak.

Táncoló gondolatok – a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium előadása. Fotó: Pillák István

Az est folyamán a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola növendékei, a 10.,11., 12. és 13. évfolyam tanulói mutatkoznak be. A növendékek rendszeresen készülnek különböző fellépésekre, illetve balett versenyekre klasszikus balett, valamint kortárs-modern tánc szóló, duó és csoportos produkciókkal. A mostani műsorban a gazdag repertoire számaiból egy esszencia látható.

Koreográfusok: Pintér Tímea, Sebestyén Bálint, Dr. Juhász Katalin, Salga-Gerencsér Gabriella, Hergenrőder-Kovács Réka, Kiss Tamás, Kitley Dalma, Barta Dóra, Vörös Renáta, Tamaskó Helén (11. oszt.), Musini Marcell, Varsányi Zoé és Szalai Regina (13. oszt.)

Felkészítő balettmesterek: Eva Hotová, Pintér Tímea, Ócsag Anna, Salga-Gerencsér Gabriella, Sebestyén Bálint

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

 

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.tanceskepzo.hu

További események ebben a kategóriában >>