2018. január 24. 19:00 - 20:05 | Bethlen Téri Színház
Tánc

Szmarana Sivasakti Kalánanda Táncszínház / Bemutató

20 éves a Sivasakti Kalánanda Táncszínház

Bemutató

A Nemzeti Táncszínház szervezésében

20 év hosszú idő egy táncegyüttes életében. A kezdeti évek átláthatóak, egyszerűek, a rendszeresség, a fejlődés és a kitűzött célok határozzák meg a mindennapokat. Aztán az élet egyre szövevényesebbé, bonyolultabbá válik, és sok döntést kell meghozni. Párhuzamos valóságok között élünk. A nyíló és csukódó ajtók néha átjárhatóvá, néha pedig elérhetetlennek tűnővé teszik életünk különféle síkjait. Mintha több életet élnénk egyszerre. Egy közösség életét, amit egy távoli kultúra kovácsolt eggyé. Egy nyelv, ami az évek során teljesen természetessé vált, hiszen mi kézjelekből is megértjük egymást…

Az emlékek kaleidoszkópszerűen foszlányokból építenek fel valami újat, ami néha torz, néha meglepő, néha csak gyönyörű.  Mint a dominó párok, az emlékek is egymásba kapaszkodva megrajzolják a már bejárt utat és kijelölik a jövő irányát.

Szmarana… emlék. Nincs idő, nincs múlt és jelen, csak képek, hangulatok, jövővé alakuló emlékfoszlányok.

Fotó: Pap Réka

 

Előadók: Kelety Scarlett, Major Anikó, Németh Tamás, Németh Veronika, Kunvári Krisztina, Pethő Kincső, Somi Panni, Zboray Antónia

Zene: Montázs, indiai hagyományos és klasszikus zenei etüdök, valamint Fekete Kiss Sándor és Lerch István az együttes számára készített darabjainak felhasználásával.

Díszlet kellék: Oldal István

Jelmez: Csekő Etelka

Koreográfus: Somi Panni

Az előadás időtartama 65 perc

 

Erre az előadásra jegyek kizárólag a Nemzeti Táncszínház jegyértékesítő helyein válthatók. A Bethlen Téri Színházban csak az előadás kezdése előtt egy órával van lehetőség jegyvásárlásra.

www.nemzetitancszinhaz.hu/tartalomkezelo/tartalom/jegyinformacio

A Sivasakti Kalánanda Táncszínházat 1997-ben alapította Somi Panni azzal a céllal, hogy Dél-India klasszikus táncát, a bharatanátjamot megismertesse és megszerettesse a magyarországi közönséggel.  A rendszeres klasszikus előadások mellett előtérbe kerültek az indiai technikát használó, de mégis inkább a mai közönségnek készülő darabok. Az indiai tánc kelléktára, ritmikai elemei, színészi játéka, kézjelei, mimikája olyan színpadi nyelvezetet hoznak létre, mely nem kötődik földrészekhez, kultúrákhoz, hanem egyetemesen beszél a közönséghez.

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.sivasaktikalananda.com

www.nemzetitancszinhaz.hu

További események ebben a kategóriában >>