2017. szeptember 21. 19:00 - 20:10 | Bethlen Téri Színház
166
Színház

Pusztuló – A Spirita Társulat előadása

Mivé lett a posztmodern kommunikáció? Miért és mennyire üresedett ki az emberek közötti intellektuális kapcsolat? Mióta hazudik az arcunkba a média? Lehet-e még egyáltalán érdemben beszélni a mindenkit feszítő problémákról, vagy réges-régen elnyelt mindent a politikai csatározás és a felszínes showműsorok fertője?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Spirita Társulat szatirikus vígjátéka, amely az Odaba Show című kitalált tévéműsor forgatásán játszódik, és bepillantást enged a résztvevők – műsorvezetők, vendégek, asszisztensek – kifelé játszott és befelé megélt életébe egyaránt.

Odaba Zsolt és Sírásó “Ricky” Richárd meghívnak a talkshowba hat extravagáns figurát – például egy liberális ellenzékit, egy kormánypárti szóvivőt, egy szélsőséges tüntetőt, egy vidéki tanítót, egy kábítószeres ügyekbe keveredett papot -, akik szerintük Magyarország jellegzetes problémáit és/vagy irányait képviselik. Még nem is sejtik, hogy hamarosan elszabadul az elfojtások, a beteljesületlen szerelmek és az örökös élethazugságok pokla…

Pusztuló / Fotó: Herbst Rudolf
Pusztuló / Fotó: Herbst Rudolf

Odaba Zsolt, az Odaba Show házigazdája – Krausz Gábor

Sírásó “Ricky” Richárd, szociálpszichológus – Kocsis Fülöp Soma

Hervai G. Viola, Sírásó asszisztense – Harsányi Lea

M. Hegedűs Dávid, Odaba asszisztense – Seres Dániel

Körmössy Lajos, vidéki tanító – Bárány Gergely

Szegfű Gusztáv, liberális ellenzéki – Sipos András

Sávos Árpád, neonáci agresszor – Czibere Krisztián

Káderik Dóra, kormányszóvivő – Nagy Kata

Szkácsik Piusz, alkoholista pap – Egressy G. Tamás

Szivár Alexis, hippi aktivista – Kálmán Henrietta

 

A rendező munkatársa: Perényi Luca

Író és rendező: Egressy G. Tamás

 

Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek javasolt.

 

A Spirita Társulat 2014-ben alakult – független, alulról szerveződő, rendezői meghívásos rendszerű társulatként. Egy szűkebb csapat 2011-ben előadta a Parti Nagy Lajos-féle Tartuffe-öt, majd 2012-ben egy Dorian Gray-átiratot is. Ezekben akkori Eötvös-diákok és hobbiszínészek játszottak. A Rómeó & Júliá-ban az alapcsapat néhány tagja dolgozott tovább, majd belépett az akkori végzős KIMI-osztály jó néhány színésze is, valamint külsős, már végzett, vagy épp végzős színészek. A koreográfiát az ismert mozgástanár és kaszkadőr, Gyöngyösi Tamás tanította be, a zenéért a Zeneakadémián zeneszerző szakon tanuló Szécsi Lőrinc felelt. A Spirita tagsága jelenleg több helyen is fellépő, szabadúszó színészekből áll, akikhez szintén szabadúszóként dolgozó zenészek és műszaki szakemberek, technikusnak tanuló hallgatók csatlakoztak. Egressy Tamás a BKF mozgókép-szakán végzett filmrendezőként, a Társulat mellett jelenleg fordítóként és dramaturgként dolgozik a Mafilmnél. A Társulat célja, hogy a mai, fiatal közönséget megszólítva, csakis a művészi alkotófolyamat és a produkció minőségét szem előtt tartva értelmezzenek újra mindenki által ismert klasszikusokat. A próbafolyamatok idején minden tagjuk ingyen próbál és játszik.

 

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.facebook.com/SpiritaTarsulat

www.spirita.hu

További események ebben a kategóriában >>