2017. november 27. 19:00 - 20:00 | Bethlen Téri Színház
Tánc

Otthon – A Duna Táncműhely előadása

Az előadás központi témája az otthontalanság érzetének tragédiája, egy átlagos család nem hétköznapi sorsa, egy elkopott család-kép, mely az egymás iránti ragaszkodás hiányát idézi. E történethez egy emberfelettinek tűnő figura erős jelenléte társul, aki beavatkozhatna, de nem teszi. Az előadás él a félreértések adta lehetőségekkel, a téma hangsúlyos és értelmezhető kibontásával, amely egy sajátos formanyelv segítségével, a kortárs-, kontakt- és néptánc mozgásvilágának ötvözésén keresztül jelenik meg.

Szereplők: Bonifert Katalin, Horváth Eszter, Kriston Fruzsina, Kolumbán Norbert, Rusu Andor

Zeneszerző: Boros Csaba

Dramaturg: Czvikker Katalin

Jelmez- és díszlettervező: Kiss Zsuzsanna

Fényterv: Lendvai Károly

Rendező: Györfi Csaba

Az előadás Albert Camus Félreértés című drámája alapján készült.

Az előadás időtartama 60 perc

A Nemzeti Táncszínház szervezésében

Erre az előadásra jegyek kizárólag a Nemzeti Táncszínház jegyértékesítő helyein válthatók. A Bethlen Téri Színházban csak az előadás kezdése előtt egy órával van lehetőség jegyvásárlásra.

www.tancszinhaz.hu/tartalomkezelo/tartalom/jegyinformacio

Fotó: Dusa Gábor

A Duna Táncműhely azzal a céllal alakult 1999-ben, hogy a magyar néptánc sokszínű formakincsét felhasználva igényes táncszínházi produkciókat, kortárs mozgásszínházi előadásokat hozzon létre. Az alkotók a néptáncot speciális tánctechnikaként kezelik, amelynek segítségével igyekeznek egy egyéni mozgásnyelvezetet kialakítani. A táncműhely változó összetételben működik, tagjai professzionális táncosok. A darabokat a koreográfusok és a táncosok stúdiómunkában készítik Juhász Zsolt koreográfus vezetésével.

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.dunatancmuhely.hu

További események ebben a kategóriában >>