2018. február 8. 10:00 - 2018. február 22. 18:00 | Nagyházi Galéria és Aukciósház
Kiállítás

Ollótörténeti bemutató magyar magángyűjteményekből

Örömmel értesítjük Önöket, hogy február 8-tól új tárlat nyílik a Nagyházi Művészeti Alapítvány szervezésében. A tárlat helyszíne: 1055 Budapest, Balaton utca 8., Nagyházi Galéria és Aukciósház. A kiállítás február 22-ig lesz látogatható!

Sok szeretettel várjuk Önöket!

„Minden ember alkotta szerszám sokat elárul annak kitalálójáról, készítőjéről és használójáról. Az eszközkészítő embert a folytonos újítás, a lelemény, a kreativitás jellemzi. Bármely kor embere konstruál egy eszközt, annak formai kialakítása, a fölhasznált anyagok megmunkálása, használhatósága eligazít bennünket technikai lehetőségeiről, gondolkodásmódjáról, mentalitásáról és főként indítékairól. Egy régi szerszámot szemlélve megsejthetjük a mögötte rejlő alkotó ember teljes kultúráját, korának technológiai lehetőségeit, társadalmának igényeit.

Ollókat bemutató, magyar magángyűjteményekből válogatott kiállításunk e mindenki által ismert és használt eszköz történeti változásaiba enged bepillantást. Az ollók változatos szerkezeti fejlődését az egyre tökéletesebb vágótechnika és anyagmegmunkálás megismerése segítette elő. Ma leginkább funkcionális célszerszám, de egykor az ollónak jelképes, szimbolikus és reprezentációs szerepe egyaránt igen jelentős volt.”

Lengyel László

További események ebben a kategóriában >>