2018. január 19. 10:00 - 2018. január 21. 19:00 | Bethlen Galéria
Kiállítás

Németh László: Fricskából színházplakát – a Szigligeti Színház legemlékezetesebb plakátjai

A kiállítás 3 napig látogatható a Vendégváró Fesztivál idején, 2018. január 19. és 21. között.

Az egész egy fricskából indult: mondjunk ellent mindannak, amit a közönség a színházi plakátról gondol! Nem tévednénk akkor sem, ha azt mondanánk, műfajteremtő kezdeményezés volt, de az biztos: Németh László grafikai munkái új korszakot nyitottak a nagyváradi Szigligeti Színház arculattörténetében. Gondolkodó és gondolkodtató plakátok ezek, amelyek híre az országot túllépve, nemzetközi fórumokra is eljutott, és amelyekből most egy szubjektív válogatást tárunk az érdeklődő közönség elé.

Németh László 1982-ben született Sepsiszentgyörgyön. Középiskolai tanulmányait szülővárosában, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban végezte, ezt követően 2002-2006 között a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen, a legelső reklámgrafika-évfolyamon tanult. Jelenleg a Temesvári Nyugati Egyetem Képzőművészeti Karának doktorandusza, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem óraadó tanára.

Aktív társadalmi részvételére jellemző, hogy számos jótékonysági és környezetvédelmi kampány szervezője és kreatív vezetője, ugyanakkor a Metrion Egyesület tagjaként olyan kezdeményezések fűződnek nevéhez, mint az Animáció Világnapi rendezvények, a Festival des Tres Courts és a BuSho rövidfilm-fesztiválok nagyváradi kiadásai, illetve a Metrion Animációsfilm Fesztivál.

Art directorként megfordult már számos ügynökségnél és nagy presztízsű folyóiratnál, 2010-től kezdődően pedig a Szigligeti Színház főállású arculati felelőse. Az évek során számos nemzetközi workshopon vett részt, munkáit Romániában, Magyarországon és Lengyelországban is bemutatta, színházi plakátjait ugyanakkor kétszer is (2011, 2014) kiállították a finnországi Lahti Nemzetközi Poszterkiállításon.

www.szigligeti.ro

További események ebben a kategóriában >>