2018. március 14. 19:00 - 19:50 | Bethlen Téri Színház
12
Tánc

Feicht Zoltán: Fordul

„…Mint egy villámcsapás, úgy hasított bele a felismerés: amit eddig hitt vagy gondolt, egy pillanat alatt értelmét vesztette. Már ő maga sem tudta pontosan meghatározni, hogy ami történt, az valóban rossz volt-e, vagy inkább csak egy újabb állomás, mely közelebb vitte legbelsőbb vágyához: tisztán, szűretlenül szemlélni a tökéletes egyensúly alkotta valóságot…” – FORDUL

A valóságnak mindenki csak az egyik szeletét látja. A különböző perspektíva gyakran félreértésekhez vezet, és erősnek vélt igazságunk könnyen foszlik porrá egy aprócska tény tudomásának elkerülése okán…

A táncelőadás központi témája az igazság, valamint az ember hozzá fűződő viszonya; mivel mindannyian más-más helyzetből figyeljük, alakítjuk az eseményeket, ezért rendszerint nem lehet teljes rálátásunk a valóság vagy igazság teljes egészére. Ezt figyelmen kívül hagyva ugyanakkor rendszeresen levonjuk magunk számára a következtetéseket, melyeket nagy bizonyossággal igyekszünk fenntartani, terjeszteni, és elhitetni másokkal, hogy az a végső konklúzió. Az előadás azon a finom határvonalon játszik, ahol a következtetésekben és a valós helyzetekben különbségek mutatkoznak – feldolgozva ezt mind a néző, mind egy színpadi karakter szemszögéből.

A Fordul című darabot négy egyénileg is kiemelkedő művész előadásában láthatják az érdeklődők, melyhez a nemzetközileg is elismert zeneszerző, Domonkos Csilla által megálmodott hangzásvilág társul.

Fotó: Szénási Gergely Zoltán

Előadók: Jantner Emese, Vasas Erika, Szénási Gergely Zoltán (Sagrado), Feicht Zoltán

Zeneszerző: Domonkos Csilla
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Feicht Zoltán

Az előadás időtartama 50 perc.

12 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

Az előadókról: Jantner Emese a Frenák Pál Társulat oszlopos tagjaként vált ismertté a világ számos pontján. Karizmatikus egyénisége, szuggesztív jelenléte a tánc színpadán erős érzelmeket kelt.  Vasas Erika jelenleg a Recirquel és a Frenák Pál Társulat művésze, akrobatikus képességekkel bíró tánctudása egyedülálló. Szénási Gergely Zoltán harcművészeti gyökerekből táplálkozik. Háromszoros karate világbajnokként érdeklődése a hip-hop és a break tánc felé fordult. Jelen előadásban mindhárom tudásából merítve ismét megmutatkozik a kortárs táncművészet színpadán. A koreográfus, Feicht Zoltán, a Magyar Nemzeti Balett, a Frenák Pál Társulat, valamit a Cirque du Soleil volt táncművészeként mint alkotó és mint előadó is részt vesz az előadásban.

 

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

feichtzoltan.com/HU/Fordul.aspx
www.facebook.com/Fordul

 

További események ebben a kategóriában >>