2017. november 17. 19:00 - 20:00 | Bethlen Téri Színház
Tánc

A túloldalról – A Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotói estje

A SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét) elő-programja a Hagyományok Háza szervezésében

„Jó szívvel ajánlom a tisztelt érdeklődők figyelmébe a Magyar Állami Népi Együttes fiatal táncművész-koreográfusainak alkotói estjét, melyet – döntő módon – az elmúlt évek különböző fesztiváljain díjakat nyert műveikből állítottunk össze. Nemes Szilvia, Ágfalvi György és ifj. Zsuráfszky Zoltán karakteres, kiváló táncosok, akik nemcsak meghatározói az Állami arculatának, hanem a jövő koreográfus- generációjának is ígéretes tehetségei.

Fotó: Rácz Gabriella

 

Már évek óta figyelem őket és látom, hogyan formálódnak gondolataik a környező világról, hogyan tesznek szert mesterségbeli tudásra, hogyan gazdagodik táncos »szókincsük«, formaviláguk, kompozíciós képességük, muzikalitásuk, dramaturgiai tudásuk. Hogyan próbálnak átlépni saját árnyékukon, megküzdeni a beidegződésekkel, hogy szuverén személyes módon szólalhassanak meg.

Színes egyéniségek ők, ez tükröződik vissza műveikben is. Egyszer a groteszk felé hajlanak, máskor lubickolnak a játékosságban, de képesek drámaiak és megrendítőek is lenni. Néhol »szembetűnő« a hagyomány a jeleneteikben, máshol csak »bujkál«.

 

Orbán Ottó egy »réges-régi« glosszájában írta az Állami egyik műsoráról: “Az előadásból sugárzik a fiatalság teremtő szemtelensége”

Mi mást kívánhatnék ifjú tanítványaimnak a pályájukon, mint sok »szemtelenséget« és még több »teremtést«.” Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője

Közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Szeged Táncegyüttes táncosai

Szerkesztő: Mihályi Gábor

Szervező: Hagyományok Háza

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Az előadás a Hagyományok Háza szervezésében valósul meg.

Jegyvásárlás:

Online: hagyomanyokhaza.hu, bethlenszinhaz.hu, jegy.hu.
Személyesen az ismert jegyirodákban, a Hagyományok Háza jegypénztárában és a Bethlen Téri Színházban pénztári nyitvatartási időben, valamint az előadást megelőző egy órában.

www.bethlenszinhaz.hu

www.hagyomanyokhaza.hu

További események ebben a kategóriában >>