2018. január 21. 10:00 - 11:10 | Bethlen Téri Színház
62
Gyerek

A Négyszögletű Kerek Erdő – Lilliput Társulat, Nagyvárad / Vendégváró Fesztivál

A Lilliput Társulat előadása a Vendégváró Fesztivál keretében

Erzár király kicsi sámlin kuksol, térdén jegyzettömb, körötte gyűrött papírhegyek. Ő maga is gyűrött, mint egy búval bélelt arc, amelyet elfelejtettek kivasalni.  Pedig hajdan micsoda nagyhírű író volt! Fékezhetetlen agyvelejű, világvándor, szeretnivaló szeleburdi,  és mégis nemesen egyszerű, mint az ég kékje. Ám mindennek ellenére sokszor csak a bolondját járatták vele.  Bele is fáradt, hogy sehol sem értik meg. És ő sem érti az embereket. A szavaikat főleg nem, ha azok csak üres kilégzések – egy szavakkal dolgozónak pedig ez igazán szomorú dolog. És most egy sámlin ücsörög, kezében írószer és nem jön az ihlet. Egyszer csak bekopog egy furcsa, macskaformájú gyerek és azt mondja: Fussunk!

És futnak. A távolban halványan felsejlik egy kedves, barátságos kis zöldövezet.

Megérkeztünk! – így a macskaforma. Az én nevem Mikkamakka. Ez pedig a Négyszögletű Kerek Erdő. Itt senkit nem érhet bántódás.

Lázár Ervin meséjét felhasználva színpadra írta és rendezte: Szabó Attila

Fotó: Fülöp-Crisan Olivér

Szereplők: Hanyecz Debelka Róbert, Csepei Róbert, Daróczi István, Balogh Judit, Németi Emese, Stéfán Bodor Mária, Lélek Sándor Tibor, Birtalan Katalin, Oláh Anikó Katalin, Varga Imre

Tervező: Kasza Julianna

Zeneszerző: Csernák Zoltán Samu

Rendezőasszisztens: Ozsváth Zsuzsa

Koreográfus: Györfi Csaba

Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

6 éven felülieknek.

Az előadás időtartama 70 perc

A Lilliput Társulat a gyermek- és ifjúsági színházi formák számára biztosít társulati keretet. A társulat 2013-ban kezdeményezte az egykori művészeti vezető, Fux Pál nevét viselő Erdélyi Hivatásos Bábszínházak Találkozója, a FuxFeszt, létrehozását, amely kétévente gyűjti Nagyváradra a bábos szakma neves hazai és magyarországi képviselőit. A Lilliput Társulat, tevékenységét elsősorban az Árkádia Ifjúsági és Gyermekszínház épületében fejti ki, de alkalom adtán, a többi társulattal koprodukcióban nagyszínpadi produkciókat is színre visznek. A társulattal olyan rendezők dolgoztak együtt az utóbbi években, mint Bartal Kiss Rita, Szabó Attila, Palocsay Kisó Kata, Dió Zoltán, Urbán Gyula vagy Rumi László.

VI. Vendégváró Fesztivál

2018. január 19-20-21.

Határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató sorozat

Vendég: Szigligeti Színház, Nagyvárad

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált. A háromnapos rendezvény vendége ez alkalommal a nagyváradi Szigligeti Színház mindhárom tagozatával. A fesztivál fővédnöke Dr. Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere.

További információ:

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

+36 1 342 71 63

info@bethlenszinhaz.hu

www.facebook.hu/bethlenszinhaz

www.bethlenszinhaz.hu

www.szigligeti.ro

További események ebben a kategóriában >>