2017. november 24. 18:00 - 19:30 | Magyarság Háza
Zene

A Juventus Énekkar hangversenye

A vajdasági Juventus Énekkar hangversenye a Magyarság Házában!

A Juventus énekkart 1996-ban alapították amatőr, énekelni szerető fiatalok. A névadó Szungyi László főesperesplébános volt, ezzel is szimbolizálva hogy a kórust fiatalok alkotják.

Az énekkar vegyeskar. A repertoárunkban egyházi és világi komolyzenei művek szerepelnek, de népdalfeldolgozásokat is szívesen énekelünk. Rendszeresen fellépünk helyi rendezvényeken. Az utóbbi  években (2011. és 2012.) a Vajdasági Ifjúsági Kórusok Fesztiválján is megmérettettük magunkat: mindkét alkalommal ezüst fokozatú eredményt értünk el.

Temerinben társszervezői vagyunk a Bárdos Lajos Zenei Hetek rendezvénysorozatnak és karácsonykor hagyományosan koncertet tartunk a plébániatemplomban.

Több ízben szerepeltünk Budakeszin és Mórahalmon, de koncerteztünk már Esztergomban, Szabadkán, Újvidéken, Becsén, Szegeden és egy erdélyi koncertkörutat is magunk mögött tudunk.

A kórus tagjai mindannyian amatőrök. 14 éves kortól lehet a kórusba lépni. Az énekesek  fontosnak tartják a kóruséneklés ápolását, mert fontos közösségmegtartó szerepe van.

A Juventus énekkar első hanghordozója 2013. decemberében jelent meg “Karácsony” címmel.

A kórus karvezetői voltak: Verebélyi Árpád, Hévízi Gajo Orchidea, Csernyák Zsuzsanna.

A jelenlegi karnagy Csernyák Zsuzsanna.

További események ebben a kategóriában >>